Wanneer wordt je weer ongesteld na een zwangerschap

/ 29.09.2019 / Aimen

Gebruik van tampons Een week of 6 à 8 na de bevalling is de wond die de placenta achterliet in de baarmoeder hersteld. Aambeien Tijdens de bevalling moet u enorm hard persen en dat zet grote druk op de aders in de endeldarm. Als je nog niet ongesteld bent geworden kun je wel gewoon met de pil of een spiraal beginnen.

Ook hoef je je geen zorgen te maken dat de hormonen die in de pil zitten, in je moedermelk terecht komen. Wellicht is de volgende informatie ook interessant voor jou: De kraammand: 10 leuke cadeau-ideeën 9 types die je absoluut niet op je kraamvisite wilt hebben Kraampakket aanvragen via je zorgverzekeraar. Het hormoon dat bij borstvoeding vrijkomt prolactine , zorgt ervoor dat de hormonen die de menstruatie weer laten terugkeren, worden onderdrukt.

Profiteer van last minute prijzen bij Center Parcs! Terug naar overzicht. Binnen een maand of drie na het stoppen met borstvoeding komt je menstruatie gewoonlijk weer op gang. De bevalling zelf is zeer vermoeiend voor uw lichaam.

Hoe lang de eerste ongesteldheid op zich laat wachten, verschilt per vrouw. Veranderingen in de menstruatie Bij de meeste vrouwen verandert de menstruatie niet door de bevalling! Zo lees je niet alleen wanneer deze ongeveer plaatsvindt, maar ook wat je kunt verwachten als je eenmaal ongesteld wordt. Sterker nog, bij veel vrouwen laat de menstruatie langer dan drie maanden op zich wachten. Andere lichamelijke gevolgen van een zwangerschap.

Social links

Terug naar top Newsletter. Weer in vorm komen na de zwangerschap Er wordt postnatale kinesitherapie voorgeschreven om die kleine ongemakken na de zwangerschap aan te pakken en vooral om uw spieren en lichaam weer in vorm te krijgen. Dat gebeurt gewoonlijk na twaalf weken. Als je nog niet ongesteld bent geworden kun je wel gewoon met de pil of een spiraal beginnen.

Pijn Uw spieren zijn slapper geworden tijdens uw zwangerschap en uw lichaam heeft extra gewicht moeten dragen. De kans is kleiner, maar het is toch aan te raden om anticonceptie te gebruiken als je niet opnieuw zwanger wil raken. Dat bloedverlies is geen menstruatie, maar wijst erop dat uw baarmoeder zich herstelt en afvalstoffen afvoert.

  • Gezondheidsplein is partner van onder andere  Dokterdokter , Ziekenhuis en solvo. Daarna blijft het weg tot ik stop met bv.
  • Lees hier onze tips. De ontwikkeling van je baby in het eerste jaar.

Ook tijdens de zwangerschap kunt u aambeien krijgen door het gewicht van de baarmoeder op die aders. Deel deze website met een vriendin Deel met een vriendin.

Een kind krijgen is n van de grootste veranderingen in je leven. Korting op babyuitzet. Lees hier wat dit inhoudt.

Andere lichamelijke gevolgen van een zwangerschap

Als je geen borstvoeding geeft, komt dat moment eerder. Na de bevalling moet de menstruatie vanzelf weer op gang komen. Het kan zijn dat je menstruatie direct na deze vier tot zes weken weer terugkeert, maar dit is vaak niet het geval.

Dus dit kan ook nog.

Klik wel op versturen? Gezwollen voeten en handen Tijdens uw zwangerschap heeft uw baarmoeder op uw bloedvaten gedrukt. Deze heb je niet op het moment dat je ongesteld bent, kun je korte of langere tijd nog bloed verliezen! Bloedverlies na de bevalling Als je net bevallen bent, maar ongeveer twee weken voor je eerste menstruatie. Lees hier wat dit inhoudt.

Bloedverlies na de bevalling

Hydrofiele doeken. Andere vrouwen worden opnieuw zwanger terwijl ze nog volop borstvoeding geven. Dat heeft te maken met je baarmoeder, die door de zwangerschap meer uitrekt en door de bevalling weer krimpt maar soms groter is dan voor de zwangerschap.

Dus dit kan ook nog.

Postnatale depressie. Zij worden pas na drie maanden of zelfs een half jaar ongesteld. Ben je nog niet ongesteld geworden, maar wil je het liefst wel al met anticonceptie beginnen. Bovendien hebt u tijdens de bevalling heel wat vochtinjecties gekregen. Ze dachten dat dat niet kon omdat ze borstvoeding gaven.

Dan heb je je menstruatie ongeveer tussen de 8e en 16e week. Vrij dan met een condoom of neem een andere vorm wanneer wordt je weer ongesteld na een zwangerschap anticonceptie, zoals de pil of het spiraaltje.

Ik geef alleen borstvoeding.

Kraamvloed en de eerste menstruatie na zwangerschap

Nederlands Français. Om na verloop van tijd weer te kunnen voorspellen wanneer je ongesteld wordt, kun je gebruik maken van een menstruatiekalender. Het kan even duren voordat je hormoonhuishouding is zoals voor de zwangerschap, zeker als je borstvoeding geeft.

Last Minutes.

Als de kraamvloed voorbij is, kun je weer ongesteld worden. Om na verloop van tijd weer te kunnen voorspellen wanneer je ongesteld wordt, kun je gebruik maken van een menstruatiekalender.

Wat doen ze er eigenlijk.

Andere: