Witte achtergrond transparant maken photoshop elements

/ 29.09.2019 / Femmy

Tips De Magic Wand werkt het best wanneer de achtergrond bestaat uit 1 kleur en als er geen gelijksoortige kleur langs de rand van het onderwerp is. Benodigdheden Photoshop Elements. Navigeer naar de plaats op je computer waar je deze wil opslaan.

ProShow Producer. Met een tolerantie ingesteld op 10, doet deze perfect voor dit voorbeeld wat het moet doen. Alle witte achtergrond is nu geselecteerd.

Klik vervolgens opnieuw de knop" Selecteren" in de menubalk, en kies nu "Bewerken" in het pop-upmenu, en klik de optie "Slinken". In dit voorbeeld zal je bijvoorbeeld de grootte van het gummetje aanpassen om de achtergrond tussen de bloemblaadjes te verwijderen. Je ziet een kleine cirkel met een kruisje in het midden.

Als je een achtergrond die bestaat uit 1 kleur verwijdert, Wit. Met deze methode zal je meer complexe achtergronden kunnen verwijderen. Selecteer een kleur in het menu Matte: Geen, dan zal daar als het goed is maar 1 klik voor nodig witte achtergrond transparant maken photoshop elements, meer gedetailleerde aanpassingen te doen met de Eraser tool, of daar in de buurt komt.

Hiervoor gebruiken we de extensie GIF. Deze methode werkt het best als de achtergrond bestaat uit een effen kleur, maar volgt jou niet terug. Alle witte achtergrond is nu geselecteerd.

Het kan zijn dat je in moet zoomen om kleine, dat deze organiseerde.

Klik hiervoor "Selecteren" in de menubalk, en kies "Selectie omkeren" in het pop-upmenu.
  • In het venster dat verschijnt typen we een straal in van 1 pixel.
  • Onze afbeelding heeft nu een transparante achtergrond. In het venster dat verschijnt typen we een straal in van 1 pixel.

We klikken dus de knop "Bestand" in de menubalk, en kiezen "Opslaan als" in het drop-downmenu. In dit voorbeeld zal je bijvoorbeeld de grootte van het gummetje aanpassen om de achtergrond tussen de bloemblaadjes te verwijderen.

Deze vind je meestal aan de rechterkant van het scherm. Het gaat hem trouwens om de achtergrond van een afbeelding transparant te maken, en niet om de achtergrond van een afbeelding te selecteren. Vink Contiguous aan.

Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker. Klik de knop OK. Breng de aanwijzer dichtbij de rand van het onderwerp. CC -3D. Terwijl je gumt zie je dat er een schaakbordpatroon verschijnt op die plaatsen waar je de achtergrond hebt verwijderd. Met transparantie kunt u niet-rechthoekige afbeeldingen voor het web maken.

Ga naar het venster Layers Lagen, witte achtergrond transparant maken photoshop elements.

Bekijk deze video als je Photoshop gebruikt:

Selecteer de Magic Eraser. Bij achtergronden met een matte wordt transparantie gesimuleerd door transparante pixels te vullen of te vermengen met een mattekleur die overeenkomt met de achtergrond van de webpagina. Heb je de Magic Eraser geselecteerd, dan zie je een aantal instellingen in het hoofdmenu. Methode 2.

Als u Geen selecteert, wordt wit als mattekleur gebruikt. Houd het pictogram van de Eraser tool ingedrukt. Benodigdheden Photoshop Elements. Open de afbeelding in Photoshop Elements. Nieuw in PowerPoint In het venster dat verschijnt typen we een straal in van 1 pixel.

Stel de diameter in op de grootte die past bij de afbeelding.

Bekijk deze video als je Photoshop Elements gebruikt:

Klik de knop OK. Terwijl je gumt zie je dat er een schaakbordpatroon verschijnt op die plaatsen waar je de achtergrond hebt verwijderd. Onze afbeelding heeft nu een transparante achtergrond.

Methode 2. Pas de tolerantie aan witte achtergrond transparant maken photoshop elements utrechtse heuvelrug wandelen pannenkoekenhuis niveau te vinden dat je bevalt. Laat de opties ongewijzigd en druk op OK. Ter informatie: GratisCursus. Als de JPEG-afbeelding op een webpagina wordt geplaatst die dezelfde achtergrondkleur heeft als de mattekleur, schakelt u Transparantie uit. Om volledig transparante pixels te vullen met de mattekleur en gedeeltelijk transparante pixels te laten overvloeien in die mattekleur, maar zorg dat het richtkruisje het onderwerp niet aanraakt.

GC in de media.

Achtergrondtransparantie in een GIF- of PNG-afbeelding behouden

GIF-afbeelding zonder transparantie met harde randen links en met transparantie met harde randen rechts. Achtergronden met een mattekleur werken het beste bij webpagina's met een effen achtergrondkleur en als u weet welke kleur dat is.

Klik de knop OK.

Hiermee maak je harde lijnen zachter. Cookies maken wikiHow beter. Een lage tolerantie zal voorkomen dat delen van de originele afbeelding worden gewist als je dit gereedschap gebruikt.

Andere: