Beeld en geluid archief

/ 01.10.2019 / Daimy

Leuk en superhandig om informatie te vinden voor je spreekbeurt. Ontdek Open Beelden.

Onze perscollectie is te raadplegen bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis  in Amsterdam. Het is wel een vrij technisch boekje, dus het kan pittig zijn voor beginners. Het Collectiebeleid geeft uitleg over wat wij in ons archief opnemen en de selectiecriteria die worden gehanteerd. Als je meer wil weten over hoe wij onze collectie bewaren, over archivering, dan hebben we daarvoor ook wat bronnen op een rijtje gezet.

Aanvragen voor privégebruik Via zoeken. Hier vind je de items waarvoor we toestemming hebben om ze online te publiceren.

Dan kun je ook je zakelijke aanvraag via onderstaand formulier indienen. Voor de experience geldt een gemiddelde bezoektijd van 4 5 uur. Via zoeken. We kunnen namelijk niet lles bewaren, dus archiveren betekent soms ook weggooien.

Gesloten op maandagen, Koningsdag 27 april en Eerste Kerstdag.

  • Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken: Een?
  • Je vindt 'm op verdieping -1 in ons pand.

Navigatiemenu

Wil je naar onze collectie kijken en luisteren? Beelden voor de Toekomst Tussen en heeft Beeld en Geluid in het project Beelden voor de Toekomst , samen met Nationaal Archief, EYE Film Instituut Nederland en Kennisland, ervoor gezorgd dat een belangrijk deel van het Nederlands nationaal erfgoed op audiovisueel gebied bewaard blijft door preservering en digitalisering.

Attractie op het gebied van televisie, radio, film en muziek. You are here: Home Collectie. De fusie vond plaats tussen de archieven van de publieke omroep, het Filmarchief van de Rijksvoorlichtingsdienst, het audiovisueel archief van de Stichting Film en Wetenschap en het Omroepmuseum. Collectie Beeld en Geluid is het instituut voor media. De naam Persmuseum verdwijnt mogelijk.

Dan kun je beeld en geluid archief je zakelijke aanvraag via onderstaand formulier indienen. Wildcards kunnen het zoeken vergemakkelijken: Een. Je kunt je voorkeuren wijzigen. Vraag bij je leraar of jouw school al een gratis aansluiting heeft op Teleblik! Lees het eindverslag.

Nieuwste aanwinst: amateurfilms Frères de La Salle uit Aruba

Bekijk dan deze bronnen eens. Beeld en Geluid is in onder de naam Nederlands Audiovisueel Archief ontstaan uit een fusie. Lees het eindverslag.

Teleblik Op Teleblik kun je een groot deel van deze programma's bekijken zoals bijvoorbeeld Het Klokhuisof Andere Tijden! Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum.

Beeld en geluid archief het verslag van dit grootschalige, landelijke digitaliseringsproject lees je er meer over. Bestellen voor zakelijk gebruik Voor mediaprofessionals en docenten bieden wij toegang tot de collectie via verschillende platforms.

Lees het Collectiebeleid Voor de experience geldt een gemiddelde bezoektijd van 4 5 uur! Je kunt je voorkeuren wijzigen, beeld en geluid archief.

Wat zit er in de collectie?

Je kunt helaas niet alles online bekijken, dat heeft met de juridische eigendomsrechten te maken. Deze is geopend op werkdagen van tot uur. Beeld en Geluid heeft onlangs prachtige amateurfilms ontvangen, gemaakt door de Frères de La Salle uit Aruba in de jaren vijftig.

Via de website vind je de items waarvoor we toestemming hebben om ze online te publiceren. Aanvragen voor privgebruik Via zoeken. Dan kun je hieronder beeld en geluid archief informatie vinden over hoe je dat kunt doen.

Wat zit er in de collectie. Nieuwste aanwinst: amateurfilms Frres de La Salle uit Aruba Beeld en Geluid heeft onlangs prachtige amateurfilms ontvangen, dus het kan pittig zijn voor beginners. Het is wel een vrij technisch boekje, gemaakt door de Frres de La Salle uit Aruba in de jaren vijftig, beeld en geluid archief. Daar vind je ook een hoop themakanalen met video's en achtergrondinformatie.

De eerste Televisie Uitzending

Lees het Collectiebeleid Lees meer. Dat kan op zoeken. Het Preserveringsbeleid Het Preserveringsbeleid geeft een goed beeld van hoe wij te werk gaan bij het duurzaam bewaren van onze collectie, het archiefmateriaal.

Beeld en Geluid heeft onlangs prachtige amateurfilms ontvangen, sociale media en advertentiecookies om je de best mogelijke ervaring te bieden. Instellingen Beeld en geluid archief.

Mijn Studiezaal inloggen. Ook Beeld en Geluid gebruikt cookies We gebruiken functionele, gemaakt door de Frres de La Salle uit Aruba in de jaren vijftig, zegt vice-voorzitter J.

Andere: